• 03 Apr 2015

    Winnaar finale Zuidoost Groot-Brittannië ‘British Sandwich Designer of the Year 2015’

    Winnaar finale Zuidoost Groot-Brittannië ‘British Sandwich Designer of the Year 2015’

    Sanday’s is afgelopen vrijdag via de tweede finale van Zuidoost Groot-Brittannië in Uxbridge (Londen) doorgedrongen tot de landelijke finale van de award ‘British Sandwich Designer of the Year 2015’, de meest prestigieuze prijs onder sandwichproducenten. In deze competitie voor innovatie, kwaliteit en creativiteit, worden sandwichproducenten uit de hele sector uitgenodigd om hun kunsten te vertonen: van chef-koks van grote producenten tot de ambachtelijke speciaalzaken op de hoek.

    De opdracht is redelijk simpel zou je denken. Maak met ingrediënten naar keus, het lekkerste broodje denkbaar en verwerk in elk geval kip in het recept. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in het land waar de sandwich en bijbehorende producten hun oorsprong vinden, de concurrentie in deze ware miljardenbusiness is alles behalve mals. Sanday’s nam het in ‘het hol van de leeuw’ – waar formules als Marks & Spencer, Greggs, EAT en Pret a Manger de dienst uitmaken – op tegen vele gevestigde namen.

    De ‘Chicken Satay Sandwich’ van Sanday’s viel uitstekend in de smaak. De jury was positief verrast door de creativiteit in gekozen Aziatische ingrediënten, en het dik gesneden biologische meergranen brood. Daarnaast speelden de presentatie met organische materialen als verse kokosnoot(melk), bananenblad en hout, en de commerciële levensvatbaarheid van het recept een doorslaggevende rol in de afweging van de jury.

    Tot onze grote trots, mogen we donderdag 14 mei 2015 strijden voor de allerhoogste eer in sandwichland, namelijk de landelijke finale van Groot-Brittannië. Hier nemen we het in het Lancaster London Hotel in Londen op tegen de vier andere finalisten in hun categorie uit de overige regio’s van Groot-Brittannië. Dit is ook de dag waarop de ‘Sammies’ (The British Sandwich Industry Awards) worden uitgereikt, de Oscars onder de sandwichproducenten.

    “We voelen ons meer dan vereerd om dadelijk te strijden voor die eerste plek”, zegt oprichter Wessel Wessels van Sanday’s. “Eigenlijk zijn we al winnaar. Eén van de beste sandwiches van Groot-Brittannië, het land van de sandwich, hoe tof is dat?”

    share:
  • 25 Nov 2019

    BRC Food Safety (Versie 8) behaald voor 2020

    BRC Food Safety (Versie 8) behaald voor 2020

    Voedsel produceren op een schaal zoals wij dat doen brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je bericht krijgt van een leverancier dat een van de ingrediënten die ze hebben geleverd besmet blijkt met een bacterie die een gevaar vormt voor de gezondheid?

    Om onze voedselveiligheid te garanderen en waarborgen hebben we gekozen voor de vernieuwde Food norm van BRC (Versie 8). Deze certificering biedt een raamwerk voor het beheer van productveiligheid, integriteit, legaliteit en kwaliteit, en de operationele controles voor deze criteria in de productie-, verwerkings- en verpakkingsindustrie van voedingsmiddelen en ingrediënten.

    Betrokkenheid in iedere laag van de organisatie staat bij deze certificering centraal. We zijn dan ook meer dan trots dat we dit jaar wederom met vlag en wimpel zijn geslaagd voor de audit.

    share:
  • 14 May 2019

    20e editie Golftoernooi Stichting RRR

    20e editie Golftoernooi Stichting RRR

    Donderdag 11 april 2019 sloegen 100 golfers af op de 20ste editie van het jaarlijkse golftoernooi georganiseerd door de Stichting Vrienden RRR. En allemaal voor het goede doel: de patiënten van het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR). Als een van de vele vrienden van RRR, heeft Sanday’s traditiegetrouw voor deze speciale dag aan alle deelnemers een smakelijk lunchpakket gedoneerd.

    share:
  • 09 Aug 2018

    Nieuw merk: Veggie Range

    Nieuw merk: Veggie Range

    Nóg een stap verder in duurzaamheid dan The Green Range al gaat. Zoals de naam al verklapt, gaat het om vegetarische sandwiches. Bij voorkeur zelfs helemaal zonder dierlijke producten: vegan dus. Verkrijgbaar in de smaken: Awesome Avocado / Quinoa Lentil Burger / Sun-Dried Tomato Tapenade / Happy Hummus / Egg Asparagus.

    Meer weten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

     

    share:
  • 09 Aug 2018

    Fantosti: nu verkrijgbaar

    Fantosti: nu verkrijgbaar

    Samen met De Spijsbereiders hebben we de culinair verantwoorde Fantosti ontwikkeld. Drie verschillende smaken, per stuk verpakt vers ingevroren in de diepvries van de Albert Heijn. Goed brood, mooie ingrediënten, uitgesproken smaken en met liefde belegd. Een tosti die zo lekker is dat je hem net niet zelf na kunt maken, voor ieder eetmoment.

    De tosti’s zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 1,95 per stuk!

    share:
more news

Cookie

We use cookies to make your visit more pleasant, and because of statistics.

Click 'OK' if you give permission.