TASTE, VALUE & ENVIRONMENT

Bij Sanday’s innoveren en inspireren we, en zijn we eerlijk over alles wat we doen. Je groener of maatschappelijker verantwoorder voordoen dan je bent, is er dus bij ons niet bij. Toen we in 2001 begonnen, was duurzaamheid voor ons al zo vanzelfsprekend als dat het nú voor het grote publiek wordt. Lees hieronder wat dit voor ons betekent.

duurzaamheid-picNATÚÚRLIJK
Onze ingrediënten zijn afkomstig van boeren, telers en kwekers die precies weten waar ze mee bezig zijn, en dit ook nog eens op een verantwoorde, slimme manier doen. Het liefst halen we de ingrediënten uit de regio. Dit beperkt niet alleen het aantal kilometers dat de ingrediënten moeten afleggen (food miles), maar stelt ons ook in staat om de versheid van de producten te garanderen. Waar mogelijk, werken we met biologische ingrediënten: geproduceerd met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

We zijn trots op onze producten en zorgen ervoor dat we er alles van weten wat er te weten valt. Waar komen de ingrediënten vandaan, en hoe worden ze gekweekt, gefokt, geoogst, geproduceerd en geleverd? Bij de keuze van onze ingrediënten proberen we altijd rekening te houden met de sociaaleconomische gevolgen en de gevolgen voor het milieu.

VERSTANDIG VERPAKT
Alle producten verpakken we op een natuurlijke manier: dus niet met zuurstofarm gas verpakt, of op een andere manier onnatuurlijk lang houdbaar gemaakt. We gebruiken hoofdzakelijk klimaatneutrale verpakkingen: zo is onze papieren sandwichverpakking zelfs biologisch afbreekbaar. Verder gebruiken we geen plastic vensters, maar uitsluitend de biologisch afbreekbare tegenhanger polymelkzuur (PLA).

Cookie

We maken gebruik van cookies om je bezoek prettiger te maken, en vanwege statistieken.

Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord.