• 28 okt 2015

    Verse Rauwkostsalades! | Food Inspiration Days ’15

    Verse Rauwkostsalades! | Food Inspiration Days ’15

    De zevende editie van de Food Inspiration Days stond in het teken van Reconnecten: het herstellen van de verbinding tussen consument en foodproducent, tussen mensen en de seizoenen en mensen met elkaar.

    De ideale gelegenheid om onze ‘ouderwetse’ simpele, lekkere en verantwoorde rauwkostsalades in de spotlights te zetten. In onze groentewinkel konden gasten zich onderdompelen in ouderwetse sferen en genieten van ter plekke gemaakte wortel- , rode bieten-, komkommer- en/of witte koolsalades.

    Foto’s van Floris Heuer. Bekijk ook het volledige fotoalbum.
    3compi-fid-15-01-01

    share:
  • 18 jan 2017

    Horecava 2017: Sanday’s Frozen

    Horecava 2017: Sanday’s Frozen

    Sanday’s is uitgegroeid tot een van Europa’s toonaangevende vers & diepvries leveranciers en producenten van food to go. Tijdens de Horecava zijn we ingezoomd op onze uitgebreide diepvriesmogelijkheden. We maken het je makkelijk om geweldig eten te serveren: ‘Great food made easy’.

    Waarom diepvries?

    Flexibiliteit en gemak
    Gemakkelijk om te bereiden: ontdooien, verwarmen en uitserveren. Je hebt dus geen chef meer nodig.

    Natuurlijke conservering
    Bewaar voedsel op het hoogtepunt van kwaliteit op een natuurlijke manier en zonder het verlies van voedingstoffen. Onze industriële shockvriezers zorgen ervoor dat bacteriën weinig kans krijgen. Dit vermindert de behoefte aan toegevoegde conserveringsmiddelen.

    Lang houdbaar
    Artikelen kunnen maximaal 6 maanden bewaard worden en behouden hun oorspronkelijke smaak. Gebruik de exacte hoeveelheid producten die je nodig hebt en verminder verspilling.

    Meer weten over de diepvriesmogelijkheden?

    Bekijk hieronder de aftermovie:

    share:
  • 27 okt 2016

    125 jaar bakker Carl Siegert!

    125 jaar bakker Carl Siegert!

    Carl Siegert, onze favoriete bio bakker uit Harmelen, is 26 september 125 jaar geworden! Carl heeft dit natuurlijk uitgebreid gevierd, en dit vond Carl Siegert senior er zelf van: ‘Het was in een woord GEWELDIG. Wat een fantastische opkomst. Ik bedank bij dezen mijn partners en mijn medewerkers en de meer dan 500 gasten die deze prachtige, feestelijke dag mede mogelijk hebben gemaakt. Ik had niet durven dromen dat het zo’n succes zou worden.’

    Feestelijke opening met sabreren
    Met het sabreren van een fles Champagne ging het Broodspektakel, waarmee het 125 jarig jubileum van de ambachtelijke bakkerij van biologisch desembrood gevierd werd, knallend en bruisend van start. ‘Met frisse moed, de toekomst tegemoet’, aldus Carl Siegert senior.

    Culinaire proeverijen
    Gasten konden genieten van de overheerlijke culinaire proeverijen op de stands van onze partners. De sfeer was gezellig en informeel. De reacties van de bezoekers op het Broodspektakel waren lovend en de partners waren enthousiast. ‘Het is een feestje om hier te mogen staan.’

    Wedstrijd “Het Lekkerste Broodje”
    Maar liefst twaalf deelnemers maakten live 24 broodcreaties. ‘Je moet tactisch het juiste hapje nemen om alles goed te kunnen proeven.’, liet Robert Kranenborg na afloop weten. Kranenborg was enthousiast over de young talents ‘Dat biedt hoop voor de toekomst.’ En ook de foodprofessionals maakten indruk: ‘Ze konden precies uitleggen wat ze hadden gemaakt.’

    Inspiratiesessies, demonstraties en workshops
    Het was dringen geblazen om een plekje te bemachtigen bij de drie sessies van gastsprekers. Wie wil er nu niet inspiratie tanken? De molenaar demonstreerde hoe je meel maalt op een authentieke maalstoel. Ook konden bezoekers zelf met de handjes in het deeg door mee te doen aan de workshop Broodvlechten.

    Steun van €12.500 voor drie goede doelen
    Een feest vieren omdat je bedrijf 125 jaar bestaat, doe je niet alleen. Daarom sloot Carl Siegert het Broodspektakel af met het uitreiken van drie Goede doelen cheques. Het geld is ingezameld samen met de deelnemende partners. De vertegenwoordigers van de drie goede doelen, ‘Eet met je Hart’, ‘Stichting SamenScholen’ en ‘Learn! Foundation’ reageerden verheugd. ‘Dit is super. Hier kunnen we heel veel mensen blij mee maken.’

    Klik hieronder voor een impressie van het Broodspektakel.

    share:
  • 15 mei 2015

    Runner-up bij ‘British Sandwich Designer of the Year 2015’

    Runner-up bij ‘British Sandwich Designer of the Year 2015’

    Sanday’s is op donderdag 14 mei in het Lancaster London Hotel in Londen helaas net buiten de prijzen gevallen in de finale van de ‘British Sandwich Designer of the Year 2015’, dé ‘oscar’ onder sandwichproducenten. De ‘Grilled Chicken Satay Sandwich’ van Sanday’s heeft de jury positief verrast wegens de creativiteit in gekozen Aziatische ingrediënten, het dikgesneden biologische meergranenbrood en de commerciële levensvatbaarheid van het recept. Maar dat was helaas niet genoeg om er met de winst vandoor te gaan. Sanday’s eindigde als tweede in de categorie: kip.

    Sanday’s streed samen met 29 andere finalisten verdeeld over 6 verschillende categorieën voor de hoofdprijs. In deze competitie voor innovatie, smaak, kwaliteit en creativiteit, worden sandwichproducenten uit de hele sector uitgenodigd om hun kunsten te vertonen: van chef-koks van grote producenten tot de ambachtelijke speciaalzaken op de hoek.

    Oprichter Wessel Wessels en zijn broer en tevens chef-kok Merijn vonden het jammer, maar waren ook realistisch: “Je weet dat het lastig wordt als je staat tussen de beste sandwichmakers van de wereld. Maar we zijn enorm trots dat we zo ver zijn gekomen, en gaan met opgeven hoofd door naar de editie van 2016!”. Merijn vervolgt: “Een van de 30 lekkerste sandwiches van heel Groot-Brittannië. Dat is toch fantastisch?”.

    De opdracht is redelijk simpel zou je denken. Maak met ingrediënten naar keus, het lekkerste broodje denkbaar en verwerk in elk geval kip in het recept. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in het land waar de sandwich en bijbehorende producten hun oorsprong vinden, de concurrentie in deze ware miljardenbusiness is alles behalve mals. Sanday’s nam het in ‘het hol van de leeuw’ – waar formules als Marks & Spencer, Greggs, EAT en Pret a Manger de dienst uitmaken – op tegen vele gevestigde namen.

    share:
  • 06 mei 2015

    Interview Foodclicks

    Interview Foodclicks

    Vakblad Foodclicks heeft oprichter Wessel geïnterviewd over de deelname aan de prestigieuze sandwichwedstrijd ‘British Sandwich Designer of the Year’. Lees hier het volledige artikel (pagina 13).

    share:
meer nieuws

Cookie

We maken gebruik van cookies om je bezoek prettiger te maken, en vanwege statistieken.

Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord.